torstai 26. maaliskuuta 2020

Myrkyn muuttaminen lääkkeeksi

Vaikka itse olen valinnut pysyä itsenäisenä Nichiren-buddhalaisuuden harjoittajana, seuraava Facebookissa jaettu lainaus Soka Gakkai Internationalin presidentiltä, Daisaku Ikedalta, hänen kirjastaan The New Human Revolution, tuntui rohkaisevalta:

Tärkeää on se mitä teet tästä eteenpäin. Aiotko lamaantua ja sallia itsesi vajota epätoivoon? Vai pidätkö tätä mahdollisuutena osoittaa todellista näyttöä uskostasi ja nousta jälleen rohkeasti, päättäväisenä että sinua ei ole lyöty? Sisäinen päättäväisyytesi on se mikä ratkaisee onnesi tai onnettomuutesi. Elämämme kuluessa olemme sidottuja kohtaamaan kaikenlaista vastustusta, ei ainoastaan luonnon katastrofeja, vaan asioita kuten vararikko, työttömyys, sairaus, onnettomuudet ja rakkaiden kuolema. Ei yksikään elämä ole ikinä täydellisen tasainen. Itse asiassa elämä on loputon sarja koettelemuksia ja vaikeuksia, eikä olisi liioiteltua sanoa että vaikeuksien kohtaaminen on todellakin se mistä elämässä on kysymys. Kysymys kuuluu silloin, kuinka säilymme lyömättöminä  näistä koettelemuksista ja kaunistamme elämämme voitolla?
Buddhalaisuus opettaa käsitystä myrkyn muuttamisesta lääkkeeksi. Tämän periaatteen mukaisesti voimme muuttaa pahimmatkin olosuhteet hyödyksi ja onneksi uskon avulla. Meidän täytyy olla täysin varmoja tästä... Onnettomuutta (unhappiness!) eivät aiheuta epäsuotuisat olosuhteet; sen aiheuttaa oma epätoivomme ja negatiivisuutemme.
Toinen tärkeä asia on oivaltaa että nyt kokemallasi kärsimyksellä on syvällinen merkitys. Jos kaikki te joihin tämä luonnon katastrofi on haitallisesti vaikuttanut, kykenette loistokkaasti uudelleen rakentamaan elämänne, olette muuttaneet myrkyn lääkkeeksi ja demonstroineet Nichiren-buddhalaisuuden suuruutta yhteiskunnalle. Se on nyt kohtaamanne kamppailun tarkoitus. 

(Huom: Lue sivulta Harjoitus mitä buddhalaisuus tarkoittaa käsitteellä "usko"!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Vain asialliset kommentit ovat tervetulleita; kaikki kommentit tarkistetaan ennen julkaisua. Henkilökohtaisia viestejä ei julkaista (kunhan sanot että se on henkilökohtaista, ja muista e-mail osoitteesi, jos haluat vastauksen!)/Only suitable comments are welcome; all comments are checked before publishing; Personal messages are not published (if you SAY it's personal; add your e-mail address if you want a reply!).